Skip to content Skip to footer
Årsager, symptomer, behandling og forebyggelse

Smertefri behandling
i Randers

Smertefri tandbehandling giver en behagelig oplevelse uden smerte eller ubehag ved hjælp af avancerede teknikker som lokale bedøvelser og beroligende teknologier. Det forbedrer effektiviteten af behandlingen og styrker tilliden til tandpleje.

1. Hvad indebærer smertefri behandling?

Smertefri tandbehandling er en tilgang, der sigter mod at minimere eller eliminere smerter og ubehag, der normalt er forbundet med tandlægebesøg. Dette opnås ved brug af avancerede teknikker og metoder såsom lokale bedøvelser, sedation eller brug af avanceret udstyr. Forskellen fra traditionel tandbehandling ligger i fokus på patientens komfort og oplevelse samt anvendelsen af ​​smertelindrende teknologier.

Almindelig bedøvelse (Inj):
Smerte tolkes meget forskelligt af mennesker. Der er meget stor forskel på behandlingernes nervetæthed, og derudover er nogle mennesker er mere sensitive end andre.
Derfor kan man naturligvis altid få en almindelig bedøvelse hos os.
Vi lægger en ære i at bedøvelse skal foregå så smertefrit som muligt, og benytter os af flere forskellige metoder hertil. Det kan betyde, at vi befinder os fysisk længere tid i mundhulen med bedøvelsesvæsken, og det kan give gener med en let bitter smag. Denne bliver naturligvis skyllet væk så snart bedøvelsen er færdiglagt.

Vågen sedering:
Til de få der har ukontrollabel angst, kan vi tilbyde behandling under vågen sedering.
Det betyder at man tager sederende medicin 1 time før behandlingen på fastende mave. Man må ikke køre bil herefter, og skal bringes til og hentes på klinikken af tredje mand. Virkningen varer i nogle timer, og man kan opleve træthed efterfølgende. Behandlingen giver let amnesi, og det kan opleves således at man ikke altid har erindring om tiden under behandlingen.

https://www.dansketandplejere.dk/

2. Hvordan sikres minimalt ubehag under smertefri behandling?

Vi sikrer minimalt ubehag ved nøje at vurdere patientens individuelle behov og toleranceniveau samt anvendelsen af ​​effektive smertelindringsmetoder som lokale bedøvelser, der sikrer, at området er fuldstændigt følelsesløst under proceduren. Vi benytter også beroligende teknologier og teknikker til at skabe en afslappende og behagelig atmosfære under behandlingen.

3. Er smertefri behandling tilgængelig for alle typer tandprocedurer?

Smertefri behandling er generelt tilgængelig for de fleste tandprocedurer, herunder tandrensning, fyldninger, rodbehandlinger, tandudtrækninger og mere avancerede procedurer som implantatindsættelse eller kirurgiske indgreb. Dog kan kompleksiteten af behandlingen og individuelle faktorer som patientens helbredstilstand og nervøsitet påvirke tilgængeligheden af smertefri behandling.

https://www.dansketandplejere.dk/

4. Hvad vil jeg kunne mærke under og efter en smertefri behandling?

Under en smertefri behandlingssession kan du forvente at føle minimalt ubehag eller ingen smerte overhovedet takket være anvendelsen af ​​effektive smertelindringsmetoder. Efter sessionen kan du opleve en vis følelsesløshed eller ømhed i det behandlede område, men dette bør aftage over tid, og vi vil give dig råd om eventuelle efterbehandlingsplejeinstruktioner for at sikre en behagelig helingsproces.

5. Hvad er fordelene
ved smertefri behandling?

Fordelene ved smertefri behandling inkluderer forbedret patientkomfort og oplevelse, hvilket kan reducere angst og frygt for tandlægebesøg. Desuden kan smertefri behandling øge patientens tillid til at søge nødvendig tandpleje regelmæssigt, hvilket igen kan bidrage til bedre mundsundhed på lang sigt. Ved at fjerne smerten forbundet med tandlægebesøg kan smertefri behandling også forkorte behandlingstiderne og forbedre effektiviteten af ​​tandplejeprocedurerne.

Ofte stillede spørgsmål

Generelt er smertefri behandling sikker, men nogle patienter kan opleve midlertidig ømhed eller hævelse efter proceduren. Bivirkning med lille blodudtrædning i væv kan forekomme i sjældne tilfælde. Det kan give et synligt blåt mærke på huden. Vi informerer om eventuelle risici på forhånd og overvåger patienten nøje under behandlingen.

Mens smertefri behandling er velegnet til de fleste patienter og procedurer, kan der være sjældne tilfælde, hvor det ikke er muligt på grund af patientens helbredstilstand eller andre faktorer. Vi vil altid vurdere den bedste tilgang til hver enkelt patient.

Det er vigtigt at kommunikere eventuelle bekymringer eller tidligere dårlige oplevelser med tandbehandling til vores team. Vi anbefaler også at følge eventuelle forberedelsesinstruktioner, vi giver, og tage det roligt før behandlingen for at minimere angst og ubehag.

Nej. Lattergas anvendes i børnetandpleje, men er uhensigtsmæssig i voksen tandpleje pga. ilt/gas forholdet. Tilstrækkelig mængde lattergas for smertefri behandling af voksne vil ikke være mulig samtidig med tilstrækkelig iltmætning af blodet.

KONTAKT OS I DAG

Lad os forbedre din tandpleje

Vores team er her for at guide dig hele vejen.

Uanset om du har spørgsmål, ønsker at planlægge en aftale eller drøfte individuelt tilpassede behandlingsmuligheder, er kontakten til os det første skridt mod et sundere smil.

Kontakt os i dag, og lad os starte din tandplejerejse sammen.

351A9276_web
Dine bekymringer bliver besvare

Har du spørgsmål? Find svar her.

Udforsk vores FAQ-sektion for hurtige svar på almindelige spørgsmål om behandlinger, aftaler og tandpleje. Hvis du ikke kan finde det, du leder efter, er du velkommen til at kontakte os!

Vi glæder os til at byde dig velkommen til vores klinik og sørge for den bedste pleje af dig. Du kan finde information omkring dit første besøg på denne side. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har flere spørgsmål eller hvis du gerne vil booke en aftale.

Vi gør vores bedste for at få dig til at føle dig tryg og rolig under dit besøg og tager alle mulige forholdsregler for at hjælpe dig med at føle dig rolig. Du kan læse mere om, hvordan vi gør det på denne side.

Som udgangspunkt betaler man for den behandling man får, når denne ydelse er udført. Der findes dog mange forskellige typer af tandforsikringer, man kan tegne for at nedsætte risikoen for en stor økonomisk udgift til tandbehandling. Vi synes det er en personlig sag hvilke forhold man måtte ønske, og vælger derfor ikke at give anbefaling til en specifik forsikring.
En anden mulighed for at sikre at man kan finansiere sin tandbehandling, er at oprette en a konto indbetaling pr. måned til klinikken, og på den måde spare op til behandlingen. Så vil en regning på kommende tandbehandling ikke føles så overvældende, hverken før eller efter ydelsen er foretaget.
Man kan også altid snakke med sin bank om lån til tandbehandling. Vi har desværre ikke mulighed for at agere bank, og tilbyde afbetaling på månedsbasis igennem flere år, men vi kan i nogle tilfælde dele betalingen lidt op.

Det er altid muligt at få en akut tid til vurdering af årsag til tandpine.
Det er dog ikke altid, der selvsamme dag er tid nok til den nødvendige behandling af årsagen til tandpinen. Men så kan der informeres om årsagen til smerten og instrueres i renhold, samt evt. medgives recept på smertestillende medicin, og/eller antibiotika.

Smerte er som oftest mere acceptabel hvis man kender årsagen. Men tandpine kan virkelig være meget smertefuldt, og der kan være mange forskellige årsager til smerten. Vi har stor forståelse for, at der kan være meget stor variation af smertetærskel, og smerte håndteres også ofte meget individuelt. I nogle tilfælde kan renhold med klorhexidin opløsning, et lille depot af tandpasta eller små slurke med koldt vand være let momentant afhjælpende, i perioden op til den aftalte tid til vurdering af årsag til tandpinen.

Vi er mennesker der arbejder med mennesker, og selvom vi prøver at
planlægge behandlinger i et tidsperspektiv, så kan det blive nødvendigt at
indsættes en nødpatient med smerter, eller der kan opstå komplikationer i en
behandling, der forårsager ændring i behandlingen, så tidsrammen sprænges.
Vi bestræber os på at dette undgås og forsøger at holde ventetider på et
minimum, og beder på forhånd om undskyld ved forsinkelse.

Udenfor klinikkens åbningstid:
Kontakt Tandlægevagten, der tilbyder akut tandlægehjælp i weekend og på
helligdage: Tandlægevagten Århus, Valdemarsgade 1 D, Stuen th., 8000
Århus C. Tlf: 23620201

Tandlægevagten har til huse på Brobjergskolen tæt ved Musikhuset og
Rådhuset.
Åbningstider: Fredag kl. 18-21, Lørdag, Søndag og Helligdage kl. 10-13.
Indenfor klinikkens Åbningstid:
Ring til os, og forklar problemet !
Ved akut smerte kan man altid få en Nødtid !

Ud fra nationale kliniske retningslinjer som Sundhedsstyrrelsen har udarbejdet, får alle patienter foretaget en risikovurdering. Man kan vurderes i kategorierne: Rød, Gul og Grøn. Ud fra disse kategorier vurderer tandlægen, hvor ofte patienten skal have foretaget et eftersyn af tænderne.

Grøn patient: Klinisk sund patient uden aktiv sygdom i mundhulen. Der er lav risiko for udvikling af ny sygdom i tænderne, og interval for undersøgelse kan sættes mellem 12 -24 mdr.

Gul Patient: Patient med aktiv sygdom i tænder, tandkød eller mundhule, hvor tandlægen vurderer at du og tandlægen med samlet indsats  vil kunne medvirke til en bedre sundhedstilstand. Interval for undersøgelse kan sættes typisk mellem 3-8 mdr.

Rød patient: Patient med aktiv sygdom i tænder, tandkød eller mundhule, hvor tandlægen vurderer at du ikke vil kunne medvirke til en bedre sundhedstilstand, trods en samlet indsats med tandlægen. Interval for undersøgelse sættes typisk mellem 1-3 mdr.

Klinikinformation

Niels Brocks Gade 8, 
Randers C, 8900

Hvorfor vælge os?

Beliggende i hjertet af Randers tilbyder vores klinik et omfattende udvalg af tandpleje tjenester. Med fokus på empati giver vores dedikerede team enestående pleje i moderne og indbydende faciliteter. Din vej mod mundsundhed begynder hos os, hvor kvalitet møder medfølelse.

Tandlægerne Mediehuset © 2024. All Rights Reserved.